Sivut

lauantai 27. elokuuta 2011

Onnea Onnille!

Sydämelliset onnittelut Onnille 1-vuotissynttäreiden johdosta!
Juhlia vietetään huomenna Kymenlaaksossa.



Onnin kakku on raikkaan hedelmäinen. Pohja peruskakkupohja ja välissä sitruuna-lime-valkosuklaamoussea sekä hedelmämoussea. Täytteet ovat sankarin äidin toivomat. Päällinen usealla eri sinisellä värillä värjättyä karkkimassaa ja helmiäishohdetta vielä vähän päällä.



Kakun päällä olevat eläimet ja kakku ovat sokerimassa-karkkimassa yhdistelmää, samoin kirjaimet ja numero.

Tällä kertaa kakun kanssa kaikki sujui omalta osaltani ihan hyvin, mutta jännitys on suuri kuinka kakun käy, onhan matkaa juhlapaikalle yli 300 km. Onnea matkaan kakku ja Onni!

keskiviikko 24. elokuuta 2011

Keskiviikon keikauskakku


Keikauskakkua on meidän perheessä toivottu tovin, joten pitihän sitä sitten tehdä! Enpä ole tainnut ennen tehdäkään, no ehkä oppilaiden kanssa.

Kakku onnistui kyllä yli odotusten, mutta ei siitä mikään suosikkini tullut.

Kuumana tarjoiltavan kakun kanssa oli tarjolla vaniljajäätelöä.

lauantai 20. elokuuta 2011

Mariannekakkua tai sitten ei

Ystäväni tupaantuliaisia vietettiin eilen perjantaina. Sain vapaat kädet kakun suhteen, joten pienten vastoinkäymisten jälkeen lopputulos oli raidallinen, päältä sekä sisältä. Mitään marianneen liittyvääkään ei kakun sisältä kyllä löydy.

Kakun pohja on suklainen, ensimmäisessä kerroksessa on tummasuklaatäyte (vähän metsämansikkaa) ja toisessa valkosuklaa-appelsiinitäyte. Päällinen karkkimassaa.




Tällä kertaa kokeilin raitojen tekemistä leikkaamalla kahdesta massasta ensin suikaleita ja järjestelemällä ne vieriviereen ja vielä vähän kaulimalla. Vähän jäi petrattavaa tässä työtavassa, mutta kyllä ensi kerralla sekin onnistuu paremmin.

Seuraavana luvassa 1-vuotiskakkua ja vähän vanhemman pojan avaruusaiheista kakkua, apua! :)

perjantai 5. elokuuta 2011

Kesän makuja!


Pitkän loman päättymisen kunniaksi ja mahdottoman suuren mustikkasadon ansiosta tarjolla on mustikkapiirakkaa pullataikinakuoressa.

Pitkä bloggaustauko on nyt ohi, ja luvassa taas leivonnaisia uudella innolla! Mukavia lastenkakkutilauksia on luvassa syksyn alettua sekä luvatut hääkakkukoristeetkin tulisi saada aikaiseksi.








Iloista ja makeaa syksyä toivotellen!

Elli