Sivut

keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Kirsikka-suklaa-appelsiinikakku

Sain tänään vieraakseni kaksi rakasta ystävää, joille tarjoilin suklaakakkua.















Tämä kakku pitää sisällään 4 kananmunan suklaisen sokerikakkupohjan, kirsikkahilloa ja suklaamoussea (jossa mm. appelsiinituorejuustoa, kermaa, hasselpähkinää, tummaasuklaata). Kakun päällinen on samaa moussea ja koristeet varsin selvästi tunnistettavissa. Mahdollista seuraavaa kertaa ajatellen, lisäisin vielä kirsikkalikööriä esim. kostutukseksi.

lauantai 11. helmikuuta 2012

Laskiaisen pulla

Lauantai on hyvä päivä leipoa pullaa! Ja tulevan laskiaisen kunniaksi tämä lauantai erityisen hyvä hetki pöllytellä jauhoja. Tässä yksi vaihtoehto laskiaispullan muotoilulle.





Pullataikinan ohje on jauhopussin kyljestä. Tein 7,5 dl taikinan, josta tuli 5 pitkoa neljällä letitettynä. Paiston ja jäähdyttämisen jälkeen halkaisin pitkon, pursotin vadelmahilloa ja kermavaahtoa väliin. 








Liukasta laskiaista ja pitkiä pellavia jokaikiselle!

sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Kahden suklaan mangokakku

Osallistuin elämäni ensimmäisen kerran kakkukilpailuun! Kilpailun aiheena on 1-vuotiskakku. Mitään muuta rajoitteita tai raameja ei annettu, joten mielikuvitus oli vaan rajana.

Ajattelin tehdä kakun, joka onnistuu taatusti jokaikiseltä. Lisäksi halusin, että kakku on keväinen, onhan jo helmikuu! Tässä on nyt kerrankin sitten tarkemmat ohjeet kakun tekoon, jos vaikka innostus herää kokeilemaan.


Pohja:
4 kananmunaa
1 ¼ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
(keltaista elintarvikeväriä)







Täyte:
2 dl mangososetta
2,5 dl vaahtoutuvaa kermaa
1 prk maitorahkaa
1 rkl sokeria
½ dl vaniljakreemijauhetta
1 levy (170g) valkosuklaata
4 pätkispatukkaa
3 rkl lemon curdia

Kostutus:
sitruunalimsaa

Päällä:
2,5 dl kermaa vaahdotettuna (osa vaaleankeltaiseksei värjättyä)
Sokerimassasta tehtyjä lehtiä ym. koristeita
helminompparelleja


  1. Valmista sokerikakkupohja. Vaahdota sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää varovasti vaahdon joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, mieluusti siivilän läpi. Sekoita vain se mikä on välttämätöntä. Kaada voideltuun ja korppujauhoitettuun vuokaan (n.22 cm). Paista 175 asteessa noin puoli tuntia.
  2. Valmista täyte. Vaahdota kerma vaahdoksi (voit vaahdottaa samalla päälle tulevan kermavaahdon), lisää joukkoon rahka (huom. maustetuilla rahkoilla saat lisämakua ja vaihtelua), sokeri, lemon curd, mangosose, vaniljakreemijauhe, sulatettu valkosuklaa ja pieneksi paloitellut pätkispatukat.
  3. Vuoraa puhdas kakkuvuoka kelmulla.
  4. Halkaise sokerikakkupohja kolmeen osaan. Kostuta esim. sitruunalimsalla. Kokoa kakku vuokaan. Ensin päällimmäinen kakkupala, jonka päälle puolet täytteestä, sitten keskimmäinen kakkupala ja sen jälkeen loput täytteestä. Viimeiseksi pohja. Muista kostuttaa kaikki palat. Peitä kelmulla huolellisesti ja jätä jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
  5. Kumoa kakku ja levitä kerma haluammallasi tavalla ja koristele.

p.s. jos haluat käydä kurkkaamassa lukuisia upeita kilpailukakkuja, löytyy kakut täältä www.vauva.fi/kakkukisa

perjantai 3. helmikuuta 2012

Runebergin torttu



Aivan liian pitkän tauon jälkeen blogiini ilmestyy ajankohtainen leivonnainen! Tällä kertaa juhlistetaan Runebergin päivää! 



Kakku on valmisettu perinteistä Runebergin torttutaikinaa noudattaen. Kostutuksessa käytin tällä kertaa konjakki-sokerilientä. Koristeena kolme sokerimassaruusua.