Sivut

lauantai 29. syyskuuta 2012

Matkailijan kakku



Ihanan kakkutilauksen sain ystävältäni, joka tilasi kakun tyttärelleen, joka taasen viettää tänään ystävänsä läksiäisiä kera muutaman ystävän.

Kakun suhteen sain täysin vapaat kädet! Läksiäissankarin matkakohteen ollessa Australia, oli kovin loogista etsiä jotakin kyseisestä maasta kakkua koristamaan. Hieman oli suunnitelmat korkeammalla kuin taito toteuttaa... Ajatuksena oli nimittäin tehdä koala lekottelemaan rannalle, mutta mutta, eipä koala ikinä näyttänyt koalalta, joten nyt rantaa koristavat paahtunut rapu, bumerang, simpukoita, kiviä, meritähti ja merihevonen. Merestä voi bongata hainevän.

Kakun sisus on vaaleaa kakkupohjaa, valkosuklaa-sitrusmoussea sekä vadelma-mustikka-kirsikkamoussea.

Koristeet on tehty pääosin sokerimassasta ja päällinen on karkkimassaa, jonka päällä digestivekeksin muruja hiekkana.

Herkullista päivää Naiset ja hyvää matkaa Leena!







torstai 20. syyskuuta 2012

Rotinakakku

Olen parasta aikaa reissussa ja pääsen katsomaan vastasyntynyttä tyttöä tuota pikaa.

Pieneksi viemiseksi tein neljän munan täytekakun, jonka välistä löytyy
sitruunakerma-rahkaa ja metsämansikka-vadelmahilloa. Kakkupohja on suklainen ja päällinen karkkimassaa.

Kakusta tuli kyllä varsin omatekemän näköinen, olihan kaikki tarvittavat työvälineet ja astiat jääneet kotiin.
Mutta toivotaan, että kakku on sitäkin maistuvampi!
 
Nyt pientä nyyttiä katsomaan!

sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Prinsessalle prinsessakakkua!

Yksi kokonainen vuosi on siitä kun pieni tytöntylleröinen syntyi. 
Tänään häntä juhlitaan ja toki kakku olla pitää.



Toiveena oli kruunu ja vaaleanpunainen ulkoasu. Muuten sain taas vapaat kädet. Lopputuloksena kovin prinsessamainen kakku, joka pitää sisällään limecurd-mustikkahilloa ja mustikka-vadelma-valkosuklaatäytettä.






Päällinen ja koristeet karkkimassaa. Kruunun sisältä löytyy ei-niin-kakkulapsille marianne-karkkeja.






Iloista syntymäpäivää Frida!

keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Käsityöharrastajan kakku

Minä niin tykkään näistä erilaisista ja erityisistä kakkutilauksista! Tänään sain kunnian tehdä anopilleni kakun viemisiksi syyskauden ensimmäiseen käsityökerhotapaamiseen.



Kakun suhteen sain täysin vapaat kädet. Tai oli yksi pyyntö, kakussa tuli näkyä jollain tavalla pienen lapsenlapsen syntymä, jonka johdosta kakkua tarjoiltiinkin.

Päädyin hyväksi havaittuun kuningatartäytteeseen ja vaaleaan kakkupohjaan. Päällä ensin ohuen ohut kerros valkoista karkkimassaa, jonka päälle sommittelin tilkkutäkkiä mukaillen erivärisiä paloja. Teksti ja lankarulla myös karkkimassaa. Hivenen epäselvässä tekstissä lukee Urhon mummi.

Toivottavasti maistui!













perjantai 7. syyskuuta 2012

Perjantain kristallipullat


Tässä on yksi suosikkini pullataikinasta valmistettavista leivonnaisista. Kristallipullat! Valmistus kuten pullataikinassa, mutta nesteenä vaniljakastike tai löysä vaniljakreemi. Käytin jälkimmäistä tällä kertaa. Taikinan kunnolliset kohotukset, voisulalla voitelu ja sokerit päälle uunista tulon jälkeen niin taatusti maistuu ja kehtaa tarjota vieraillekin.

Aurinkoista perjantaita!

sunnuntai 2. syyskuuta 2012

2 x vihaisten lintujen kakku

Tämän viikon kakkuhuipennuksena oli tehdä kaksi angry birds kakkua. Kakut suuntasivat kylläkin eri osoitteisiin.


Ensimmäiseen kakkuun oli selkeä toive, oikein kuvan kera. Sitä yritin sitten noudattaa mahdollisimman pitkälle. Kakun päällinen on vaniljan makuista sokerimassaa ja pienet yksityiskohdat karkkimassaa. Täytteenä tällä kertaa kick-lakritseista tehty lakritsamousse sekä sitruunainen vaniljamousse.

Toinen kakku suuntasi 5 -vuotissyntymäpäiville ja siihenkin toiveet olivat selkeät. Kakun päälle toivottiin suosikkilintuja jollakin tavalla. Tässä kakussa on samat täytteet kuin edellisessäkin. Päällä vihreäksi värjättyä karkkimassaa.










Aikamoista näpräämistä illan viimeisinä tunteina oli taas puhteena, mutta ratevaahan tuollainen puuhastelu on. Angry birds -hahmot ovat kyllä varsin kiitollisia tehdä. Helppoja ja yksinkertaisia.

Syntymäpäiväiloa Iirolle ja Lukakselle!