Sivut

perjantai 30. marraskuuta 2012

Talven valkosuklaa-glögikakku



Jotakin joulua uumoilevaa, ei liian makeaa eikä liian monimutkaista, niistä ideoista syntyi tällainen hyydykekakku. Kakun pohja on joulupipareista, ja heti piparipohjan päällä on ohut kerros kuningatarhilloa. Mousse on vaniljainen rahka-kermaseos, jossa sulaa valkosuklaata ja hieman sitruunanmehua sekä muutama liivatelehti. Kakun kiille on glögistä ja koristeet sokerimassaa ja valkosuklaata.

Tätä kakkua pääsin itsekin maistelemaan kun tarjoilin sitä niin ex-kollegoilleni että ystävälleni menneellä viikolla.

lauantai 24. marraskuuta 2012

35-vuotiskakkuja!


Ystäväni juhlistaa tänään 35-vuoden rajapyykin ylittymistä kera parinkymmenen ystävän. Kakkutoiveena oli yksi lime-mascarponetuorejuustokakku sekä suklaakakku tennisteemalla.





Lime-mascarponekakun ohje on helppo ja helposti sovellettavissa. Pohjana tällä kertaa gluteenittomia suklaakeksimuruja. Itse mousse pitää sisällään mascarponea, vaniljakastiketta, kermaa, liivatetta, limen raastettua kuorta ja mehua, limecurdia ja tomusokeria. Päällisen kanssa pohdiskelin jonkin aikaan, että kiillettäkö vaiko jotain muuta. Lopputuloksena muutama mustikka ja mansikka sekä suklaaraidat.









Tennisteemainen täytekakku oli taasen varsin hauska projekti! Koska uskalsin ystävälleni tehdä vähän erilaisemman ja humoristisemman kakun, tein kakun päälle ns. tulostaulun, josta tenniksen ystävät voivat päätellä myös kakun saajan nimen, sekä ruohikossa lepäävän tennismailan ja parit pallot. Kakun sisus on suklaamoussea ja kuningatarhilloa ja pohja suklainen kakkupohja.


Onnea vielä Sankarille ja ikimuistoisia juhlia!


lauantai 17. marraskuuta 2012

Omenapiirakka brandyllä ja vaniljalla





Iltakahvilla tänään tarjolla omenapiirakkaa murotaikinakuoressa.  Omenoita paistoin voissa hetken aikaa, lisäsin fariinisokeria, vaniljasokeria sekä lurauksen brandyä. Omenoiden alle, pohjan päälle levitin ohuen kerroksen vaniljakreemiä ja päälle asettelin murotaikinasta ohuita suikaleita.


lauantai 10. marraskuuta 2012

Kroko & virtahepo -kakku

Tänään 10. päivä marraskuuta tulee tasan vuosi kun ystäväni synnytti suloisen poikalapsen. Tämän hurmurin syntymää onkin sitten juhlittu jo pariin otteeseen ennen virallisia synttäreitä.

Sain kunnian tehdä synttärikakun pienelle miehelle. Toiveena oli, että kakun päällä veikistelisivät kaksi sankarille tärkeää pehmolelua. Toive oli myös, että kakku olisi vihreä. Loput jäikin sitten minun päätettäväksi.




Kakku on 7 munan suklaakakkupohjaan tehty. Välissä appelsiini-lime-suklaamoussea, toisessa välissä vadelmahilloa ja toisessa mangohilloa.


Jo aiemmin tein pienen epävirallisen suklaakakun viemisiksi kyläilylle. Kakun välissä oli mansikka- ja vaniljamousset.





Onnea, Onnea Joonas syntymäpäivänäsi!

lauantai 3. marraskuuta 2012

Prinsessojen juhlat!


Tänään kokoontuivat Turun pikkuprinsessat juhlimaan 5-vuotiasta Emiliaa sankoin joukoin! Juhlien teeman mukaisesti myös tarjottavat olivat prinsessoille sopivat.


Täytekakku pitää sisällään mansikkamoussea, vadelmamarmeladia ja vaniljakreemiä. Kakkupohjana gluteeniton suklaapohja. Ensimmäistä kertaa tein kaksikerroksisen kakun, tosin ilman mitään tukirakenteita, joten toivottavasti kakku pysyi pystyssä viimeiseen kakunleikkaajan saakka. Kakun koristeluun käytin sokerimassasta tehtyjä perhosia, kukkasia, kruunua ja nauhoja.







Kakun kanssa tarjolla oli mm. appelsiinisuklaiset muffinssit, joiden päälle pursotin kerma-rahkavaahtoa, ripottelin pieniä nompparelleja ja tietysti vielä prinsessakoristeita hammastikuissa.

Onnea ihanalle Emilialle!