Sivut

tiistai 29. heinäkuuta 2014

Ehkä ne maailman parhaat sämpylät


Tämän viikon sämpylät pyöräytin ammattikouluajoilta opitulla kierrätyskaavalla. Aikoinaan ammattikoulussa hyödynnettiin mm. kasviskeitot ja kotikaljamäskit sämpylätaikinoihin. Nyt olikin sopivasti jäänyt edellisen päivän kasvissosekeittoa vajaa litran verran jääkaappiin, jonka käytin kokonaan taikinan nesteeksi. Hieman lisäsin kuumaa vettä vielä nesteeksi sekä normaalisti vehnäjauhoja, hiivaa ja öljyä. 
Suolaa ei luonnollisesti tarvita kun keitto jo sitä piti sisällään.




Nämä sämpylät ovat niin kuohkean pehmoisia ja maukkaita, eikä kasviskammoisetkaan osaa aavistaa, mistä maku ja sämpylän väri ovat peräisin!

Loppuviikosta olisi sitten kakkujen vuoro, kivaa!